כיום כולנו יודעים שהמשכורות בהייטק הן גבוהות ומתגמלות ביחס לתעשיות אחרות בשוק העבודה בישראל.
זה מפתה לרצות להיכנס להייטק ולהרוויח משכורות גבוהות ותנאים טובים כבר מההתחלה, אך יש לקחת בחשבון שהמשכורות בהייטק לא תמיד גבוהות מהתפקיד הראשון.
הפרמטרים לגובה המשכורת
הראשון, סוג התפקיד שתעבדו בו, לדוגמא, מפתחי תוכנה מרוויחים יותר מבודקי תוכנה, ומנהלי מוצר מרוויחים יותר ממעצבים גרפיים.
השני, כמה שנות ניסיון יש לכם בעת הכניסה לתפקיד. ככל ששנות הניסיון שלכם עולות, המשכורות המוצעות גבוהות יותר.
הפרמטר השלישי, סוג החברה בה תעבדו – אם זו חברה גדולה ומוכרת, ככל הנראה תקבלו הצעה של סכום גבוה יותר, שאפילו כולל בתוכו מניות עתידיות לחברה, מאשר אם תעבדו עבור סטארט-אפ בתחילת דרכו, שם המשכורות נמוכות יותר, ורק בחלק מהתפקידים יוצעו גם אופציות.
רבים מהתפקידים בהייטק דורשים תואר טכנולוגי, לרבות תפקידי פיתוח כמו מפתח פרונט-אנד, בק-אנד, ופול סטאק. אלו תפקידים אשר מרוויחים משכורות גבוהות ויש להם ביקוש גבוה בשוק העבודה.
כמו כן, תפקידים של עיבוד וניתוח נתונים כמו Data scientist ודאטה אנליסט מאוד מבוקשים, והמשכורות המוצעות הן גבוהות במיוחד, זאת מכיוון ובאמצעות ניתוח מאסיבי של דאטה על המשתמשים, הם עוזרים לחברה לקבל תובנות חשובות בנוגע למסע הלקוחות במוצר ומהו הכיוון העסקי העתידי שהחברה צריכה להתקדם.
ישנם תפקידים שאינם מצריכים בהכרח תואר טכנולוגי כמו מאפייני ומעצבי חווית משתמש, מנהלי מוצר ומנהלי פרויקטים, מנהלי פיתוח עסקי, ואנשי מכירות ושיווק, אך בתפקידים אלו המשכורות יהיו נמוכות יותר מתפקידים טכנולוגיים.
ככל ששנות הניסיון גדולות יותר, כך תרוויחו משכורות גבוהות ותנאים נוחים יותר. למשל, מפתח פרונט-אנד בתחילת דרכו ירוויח בין 16-20 אלף, ולאחר 3 שנים, המשכורות קופצות ל- 19-26 אלף. ניתן לראות מגמה דומה לאורך כל התפקידים בתעשיית ההייטק. החברות מתגמלות עובדים עם ניסיון מכיוון וכך לא צריך להשקיע זמן רב בלהכשיר אותם לתפקיד, ומתוך האמונה שהם מביאים איתם ניסיון וידע עשיר בתחום. הציצו בטבלאות שכר כדי להבין מה צפי השכר שתרוויחו בתפקיד מסוים לפי שנות הניסיון.
